Welkom op deze site!

Leven zonder emoties... sinds 2002 ben ik, door een chronische depressie, mijn emoties kwijt en dat is van grote invloed op mijn leven. Inmiddels weet ik dat ik niet de enige ben die het heeft. Toch hoor ik, lees ik, vind ik er nooit wat over terug in de media. Het is alsof deze verstoring/aandoening in de hersenen niet bestaat. Het gaat hier om iets dat fundamenteel je leven kan aantasten en veelal ongrijpbaar is voor mensen die het niet hebben.

Op deze website vind je informatie over gevoelsblindheid (zo heb ik de emotionele vervlakking genoemd), verhalen van mensen die het hebben en verhalen van Roen, de maker van deze website.

Reality is that which, when you stop believing in it. Doesn't go away. - Philip K. Dick -

woensdag 17 februari 2010

Miquel

Vorig jaar is er bij mij de diagnose schizofrenie gesteld. Na 3 psychoses heb ik nu enorm last van een gevoel van leegte. Daarbij lijkt het ook dat ik geen emoties meer heb. Ik ervaar dit als lastig, omdat ik nu weinig nadenk en moeite heb om contact te maken met mensen. Dit beperkt mij behoorlijk. Werken lijkt mij niet haalbaar, maar ik volg nu wel 20 uur in de week dagbesteding bij DaAr in Apeldoorn bij een beschutte werkplek. Daarnaast probeer ik mijn sociale contacten wel te onderhouden, maar heb vaak moeite gesprekken te voeren, omdat ik zo leeg ben. Ik hoop dat dit nog wel gaat verdwijnen want zo'n leven is niet wat je ervan verwacht of van mag verwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten