Welkom op deze site!

Leven zonder emoties... sinds 2002 ben ik, door een chronische depressie, mijn emoties kwijt en dat is van grote invloed op mijn leven. Inmiddels weet ik dat ik niet de enige ben die het heeft. Toch hoor ik, lees ik, vind ik er nooit wat over terug in de media. Het is alsof deze verstoring/aandoening in de hersenen niet bestaat. Het gaat hier om iets dat fundamenteel je leven kan aantasten en veelal ongrijpbaar is voor mensen die het niet hebben.

Op deze website vind je informatie over gevoelsblindheid (zo heb ik de emotionele vervlakking genoemd), verhalen van mensen die het hebben en verhalen van Roen, de maker van deze website.

Reality is that which, when you stop believing in it. Doesn't go away. - Philip K. Dick -

vrijdag 28 juli 2017

Gestopt!

Ik ben nu sinds 15 juli gestopt met een slaapmiddel, n.l. zopiclon, dat ik jarenlang heb gebruikt, ik zat op zich op een lage dosis, maar ik heb nu toch wel evengoed last van ontwenning. Ben de hele dag gaar en alleen zwemmen helpt een beetje. Verder blijf ik thuis. Heb soms ook angstklachten, bijvoorbeeld als ik bomen heen en weer zie gaan in de wind, of ook sommige dingen die ik zie op tv, met name in het nieuws. Ik ben al eens eerder gestopt en hield het toen 8 weken vol. Door een stom virus ben ik toen weer met een beetje begonnen. Nu ben ik er echt klaar mee en ga het wel volhouden. Het middel is een benzodiazepine-aanverwant middel dus als je het lang gebruikt krijg je tolerantie verschijnselen. Dat is ook een belangrijke reden om te stoppen. Ik zit op het http://www.benzobuddies.org forum en lees daar verhalen van mensen die jarenlang benzo's hebben gebruikt en met hele kleine stapjes afbouwen omdat het anders niet lukt. Er zijn er ook die overstappen op valium omdat dat langer in je bloed blijft zitten en je dan minder ontwenningsverschijnselen van hebt. In het verleden gebruikte ik lorazepam, ook een benzo en heb er toen heel veel moeite mee gehad om er mee te stoppen. Dat soort middelen wordt vaak voorgeschreven in GGZ instellingen, en als je het langer dan 4 (?) weken gebruikt ben je al verslaafd. Het kan dan dat je angst klachten (bijvoorbeeld) weer terug keren en dat je arts de dosis weer verhoogt. Maar die klachten ontstaan juist weer door dat je aan de benzo gewend bent geraakt (tolerantie) en zo kan je dan in een spiraal terecht komen van verhogingen. Zie er dan maar weer eens vanaf te komen.

Hoe gaat het verder met me? Ik ben op dit moment niet zo actief... schilder niet thuis en ook niet buitenshuis. Af en toe speel ik wat sax en ik zwem, maar dat is het dan ook wel. Ik hoop dat het afbouwen spoedig zal gaan en ik weer actiever kan worden.
Roen

2 opmerkingen:

 1. Goed bezig! Ga zo door. En lekker je eigen ding doen, het nieuws volgen doe ik zelf niet, is alleen maar negatief en houdt je in angst. 't Is belangrijk om vooral positieve dingen in je leven te verzamelen. Dus leuke dierenfilmpjes bekijken ofzo. Of gewoon naar de kinderboerderij gaan. ;)

  Ik ga zelf waarschijnlijk dinsdag een ayahuasca ceremonie doen (ik twijfel nog, want het kan erg heftig zijn wat er bovenkomt). Als je in mijn ervaring geïnteresseerd bent, laat het me dan weten.
  Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Dromenvanger, dank je voor je reactie, ik kom hier niet dagelijks, dus had niet gezien dat je hier had geschreven. Ik probeer, ondanks dat ik op dit moment erg lijd, positieve dingen te doen. Dagelijks zwemmen is een van die dingen. Ook sport en spel op tv, is ook ondanks dat ik het soms wat saai vind, een goede afleiding. Of spelletjes spelen op de ipad doe ik af en toe. Als ik me beter voel ga ik zeker weer saxofoon spelen en schilderen, dat is nu nog te vroeg. Ik ben inderdaad wel benieuwd naar je ervaring met ayahuasca... komen je emoties terug?
  Groet,
  Roen

  BeantwoordenVerwijderen