Welkom op deze site!

Leven zonder emoties... sinds 2002 ben ik, door een chronische depressie, mijn emoties kwijt en dat is van grote invloed op mijn leven. Inmiddels weet ik dat ik niet de enige ben die het heeft. Toch hoor ik, lees ik, vind ik er nooit wat over terug in de media. Het is alsof deze verstoring/aandoening in de hersenen niet bestaat. Het gaat hier om iets dat fundamenteel je leven kan aantasten en veelal ongrijpbaar is voor mensen die het niet hebben.

Op deze website vind je informatie over gevoelsblindheid (zo heb ik de emotionele vervlakking genoemd), verhalen van mensen die het hebben en verhalen van Roen, de maker van deze website.

Reality is that which, when you stop believing in it. Doesn't go away. - Philip K. Dick -

vrijdag 19 november 2010

Ik moet eruit...

Ik moet wat doen... al doe ik het voetje voor voetje... stapje voor stapje... al is het koord dun en loop ik daarover in een dichte donkere mist... al is de steen op mijn hoofd zwaar... ik moet. Ik moet gewoon. Al loopt de kat over mijn toetsenbord... er moet ergens een uitgang zijn uit deze leegte... deze hel... ik heb nu de hulp van buitenaf... dus nu moet ik knopen doorhakken... geloven in dat wat onmogelijk lijkt omdat het al zo lang duurt... ik ben nu aan het lezen in het boek van Toon Tellegen; 'De genezing van de krekel'... en ik ben nog steeds aan het ontwennen, al een week, van de verlaging van anti-psychoticum Risperdal van 4 naar 3 mg. Mijn arts zei; Dat doe je wel even. Niet dus. Je hebt maar twee middagen last. Niet dus. Ik voel me al een hele week ellendig. Mijn tip aan iedereen; Zorg dat je niet verstrikt raakt in een medicijnen cocktail. Zoals ik. Dan kun je gedrogeerd raken (zoals ik) en voel je je niet alleen rot door je ziekte, maar wordt je ook nog eens lamgeslagen door de pillen. En krijg je rare bijwerkingen. (klamme rug, hangende mond, kleine oogjes, dikke buik)

Ik ga dus werken aan stap 1; Minder medicijnen. Wel in overleg natuurlijk.

Bij mij hebben de anti-depressiva geen wonderen verricht. Helaas, helaas. Dus die wil ik er op den duur ook er af. Net als het slaapmiddel zopiclon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten