Welkom op deze site!

Leven zonder emoties... sinds 2002 ben ik, door een chronische depressie, mijn emoties kwijt en dat is van grote invloed op mijn leven. Inmiddels weet ik dat ik niet de enige ben die het heeft. Toch hoor ik, lees ik, vind ik er nooit wat over terug in de media. Het is alsof deze verstoring/aandoening in de hersenen niet bestaat. Het gaat hier om iets dat fundamenteel je leven kan aantasten en veelal ongrijpbaar is voor mensen die het niet hebben.

Op deze website vind je informatie over gevoelsblindheid (zo heb ik de emotionele vervlakking genoemd), verhalen van mensen die het hebben en verhalen van Roen, de maker van deze website.

Reality is that which, when you stop believing in it. Doesn't go away. - Philip K. Dick -

dinsdag 5 oktober 2010

Worstelen... helaas!

Ja... dan denk je dat je het ergste hebt gehad (psychose, verlies oma) en dan volgt er ook nog eens een depressie. Misschien denk je nu, dat had ie toch al (gevoelsblindheid) maar nee, dit is een 'fysieke' depressie. Het is alsof ik een dag in dag een uit voortdurende 'hang-over' heb. Ik kan je vertellen dat dit behoorlijk beroerd voelt. Ik ben dus nog altijd niet somber, en heb ook geen last van negatieve gedachten, ik voel me simpelweg klote. Daarnaast kan ik ook nog eens niet goed tegen de warmte (door de medicijnen, en ik geloof met name door de Risperdal), het voelt alsof ik, als het warm is, ook nog eens een broeikas in mijn hoofd heb. Ik ben van ellende vanmiddag maar mijn bed ingevlucht. Maar helaas voelt dat slapen ook weer beroerd (dit heb ik vooral op het einde van de middag) dus het blijft een grote worstelpartij. Dit komt allemaal nog eens boven op de emotionele vlakheid, damn... ik ben vrijdag wel begonnen met een verhoging van de anti-depressiva die ik tijdens mijn opname heb afgebouwd. Maar zoals jullie misschien wel weten kan het wel drie weken duren voordat dat effect heeft.

-roen-

p.s. laat wat van je horen bijvoorbeeld door eens te reageren. Dan weet ik dat dit niet allemaal voor niks is. Thumbs up!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten