Welkom op deze site!

Leven zonder emoties... sinds 2002 ben ik, door een chronische depressie, mijn emoties kwijt en dat is van grote invloed op mijn leven. Inmiddels weet ik dat ik niet de enige ben die het heeft. Toch hoor ik, lees ik, vind ik er nooit wat over terug in de media. Het is alsof deze verstoring/aandoening in de hersenen niet bestaat. Het gaat hier om iets dat fundamenteel je leven kan aantasten en veelal ongrijpbaar is voor mensen die het niet hebben.

Op deze website vind je informatie over gevoelsblindheid (zo heb ik de emotionele vervlakking genoemd), verhalen van mensen die het hebben en verhalen van Roen, de maker van deze website.

Reality is that which, when you stop believing in it. Doesn't go away. - Philip K. Dick -

zondag 30 januari 2011

Wereldbeeld...

In tegenstelling tot de onderstaande prayer ben ik er niet zo zeker van of er een God of bijvoorbeeld een universele 'kracht' bestaat. Ik snap eigenlijk niks van deze wereld. Of van dit universum. Ik bedoel; ik begrijp wel wat ik op school heb geleerd of op de universiteit, maar dat is niet wat ik bedoel. Ik bedoel dat ik niet snap wat het nut is van een wereld vol natuurrampen geweld maar ook liefde en vriendschap. Het is bizar dat dergelijke uiterste in deze wereld samengaan. Ook snap ik niet goed wat het nut is van ziekte, ik denk eerder dat het een natuurverschijnsel is, dat er gewoon is. Je hebt mazzel of je hebt stomweg pech. Mijn geestelijke welzijn wordt zo vaak bepaald door misère dat ik daar 'ook' het nut niet van snap. Inmiddels ben ik er ook wel achter dat ik niet terug wil komen op deze wereld of in een dergelijk leven. Dit indien dat mogelijk is natuurlijk. Ik heb het er wel mee gehad met deze voortdurend doorgaande geestelijke marteling. Ik zit gevangen in dat en de mensen waar ik om geef. Ik wil de mensen om me heen niet kwetsen of pijn doen met het feit dat ik er niet meer zou willen zijn, en tegelijkertijd wil ik ook niet opgeven want het is me de eer te na dit leven met opgeheven hoofd te verlaten. Dus niet als verliezer. Maar dat betekent dus dat in mijn leven elke dag opnieuw de lijdensweg word verlengd. De ene dag is het iets beter de andere slechter of zoals vandaag een stuk slechter. Maar altijd is het onder de nullijn. Het leven is echt een oneerlijk 'event' (Engels). En het leven duurt als je ziek bent als ik ook zo godsgruwelijk lang... damn!!!! Maar ben je een verliezer als je elke door je ziekte wordt 'geslagen' en dat je daar wel eens keertje genoeg van hebt? Anderen kunnen toch niet voelen wat ik voel, ook al zien ze misschien aan mijn gezicht dat het er binnen niet fijn toeven is. Dilemma's....dus...

4 opmerkingen:

 1. Doet me denken aan dat nummer van Stef Bos; Is dit nu later ?

  http://www.youtube.com/watch?v=ugZUtCVkIaU

  Soms heb ik dit soort gevoelens ook wel. Maar gelukkig maar van korte duur. Als ik even boos of verdrietig ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij wordt het versterkt door het 'rot' voelen. Daardoor wil ik het leven doorgronden en dat lukt me niet goed. Het leven is zo kil en hard als er geen 'zin' van het leven zou zijn. En als er wel een 'zin' is dan snap ik het ook niet, want wat is in hemelsnaam het nut van het in mijn ogen willekeurig lijden op deze wereld. Ik bedoel los van ziekte, heeft het toch geen enkele zin als mensen bijvoorbeeld sterven als gevolg van een natuurramp? Zijn we allemaal slachtoffer van de evolutie van dit universum? En is ziekte het gevolg van het feit dat we eigenlijk niet zulke sterke schepselen zijn als we wellicht hopen te zijn. Of zijn ziektes de weeffoutjes in het kleed dat evolutie creëert? En wat heeft mijn leven voor zin gehad, als ik uiteindelijk sterf na een leven waarin ik zo veel heb geleden en waarin het dan alleen maar een evolutionair doel heeft gediend? Het spijt me, ik snap het niet. Echt niet!

  Ik zal zo naar het filmpje van Stef Bos kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ja, en waarom is er dan zoveel moois in de wereld? Nu snap ik het echt niet meer....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het nummer van Stef Bos is inderdaad sterk en ook mooi. Is dit nu het leven waar we van droomden? Ik moet zeggen dat ik in mijn puberteit al bang was voor het volwassen worden. Want dan kon ik niet meer dromen. En ik was als kind een echte dromer. Ik hield van sprookjes zoals van Grimm en Christian Hans Anderson en later werd dat Fantasy en SF. Misschien was ik wel te lief voor deze wereld toen. Later in mijn leven is die hele fantasie rijke wereld in mijn hoofd kapot gegaan. Ik heb het eigenlijk nog als ik muziek maak.

  BeantwoordenVerwijderen